Milyen kültéri bútorhuzatokból válassz?

Milyen kültéri bútorhuzatokból válassz?

Amikor a kertbe vagy a fedetlen teraszra keresel bútort, ez a kérdés megkerülhetetlen. A kinézet mellett fontos a tartósság és a praktikum oldaláról is megvizsgálni a kérdést, mert egyáltalán nem mindegy, hogy miként viselkedik a változatos időjárás hatására a bútor. Jöjjenek a kedvenceink, amelyek mindig jó választások!

Műbőr

A természetes anyagok pozitívumai a kültéren kevésbé érvényesülnek, tisztán tartásuk nehézkesebb és élettartamuk is rövidebb, így mi a bőrből is a műbőr változatot ajánljuk. A kültéri bútorokhoz felhasznált műbőr ma már nem a korábbról ismert csillogó, könnyen töredező változat, egy annál sokkal tartósabb és időjárásálló változat. Aminőségi bútorok borításához a tervezők és gyártók a jachtokon használt, és ott kiválóra vizsgázott, anyagokat használják. Ennek eredményeként akár hosszú éveken keresztül nyüstölheted a kültéri bútorokat, sőt akár egész évben kint hagyhatod a természetben, anélkül, hogy az állagromlásuktól kell tartanod. Szuperül ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, így megbirkóznak a nap-, a só-, az eső- és az UV sugarak állandó támadásával is. Nem repedeznek, nem mállnak szét , és ami legalább ilyen fontos, a színüket sem veszítik el. Egy kiadós nyári zápor meg sem kottyan nekik, ráadásul könnyen tisztíthatóak, így kiváló választás ez a fajta műbőr. Hol találhatsz ilyet?. A Domus Ventures kiváló minőségű bútorai egytől-egyig  ilyen huzattal készülnek. Válogass kedvedre a kínálatból!

Sunrbrella textil

A műbőr mellett a másik remek fedő anyag a sunbrella textil. Persze ebben az esetben se a hagyományos textil bevonatra gondolj, hiszen ahogy a neve is sejteti, itt a kültéri bútoroknak egy bevonatáról van szó, amelyek praktikussá és könnyen kezelhetővé teszik a kertbe vagy a teraszra kiállított elemeket. A Sunbralle kivételes tulajdonságait annak köszönheti, hogy tulajdonképpen egy impregnált szövet, amely így ellenáll az UV sugarak káros hatásainak és teljesen vízállóak. Rengeteg színben elérhetőek, de mivel a festékanyag is be van zárva a szövet belsejébe, így színe az erős napsütés hatására sem fakul. Emiatt kedvelt napernyő alapanyag is! A sunbrella penészálló és légáteresztőek, ennek köszönhetően a kerti bútor biztosan nem fog dohosodni a körülményektől függetlenül. Ilyen anyagok borítják a Toft, a Palm és az Eden ülőgarnitúrát vagy éppen a Mood heverőt!

A borítások minőségéről személyesen is meggyőződhetsz a SpaTrend Kft. bemutatótermeiben!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés